Beeldbrengers is het nieuwe Nijmeegse mediaplatform voor én door jongeren. Wekelijks maakt een team van enthousiaste jongeren allerlei reportages over alles wat zij belangrijk vinden in de regio Nijmegen. Naast het maken van content op social mediakanalen verzorgen zij een wekelijks televisieprogramma op de streekomroep RN7. Nieuwsgiering? Volg ons op Instagram, Youtube en Facebook.

Beeldbrengers is een proeftuin binnen de Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Binnen de MDT krijgen jongeren de kans om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Bij Beeldbrengers ontwikkelen deelnemers niet alleen media vaardigheden, ze verkennen ook de samenleving, ze leren kritisch te kijken en informeren andere jongeren over belangrijke zaken. Meer informatie over de MDT kan je vinden op de website

Jongeren vanaf 14 jaar krijgen de kans om televisie te maken onder begeleiding van een team van professionals. Ze ontwikkelen hiermee vaardigheden op het gebied van media(wijsheid), leren zichzelf te presenteren en verbreden ze hun blik op de maatschappij door aan de slag te gaan met media.

Zo worden er reportages, nieuwsitems, talkshows en documentaires gemaakt rondom thema’s die voor jongeren belangrijk zijn, met een vertaling naar lokaal niveau. Dit kan gaan over politiek, cultuur, duurzaamheid, democratie en andere maatschappelijke thema’s.

Voor Beeldbrengers heeft het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen middelen ter beschikking gesteld vanuit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd. Hiermee wil de overheid jongeren stimuleren betrokken te zijn bij de samenleving.

Author Nimma

More posts by Nimma